Sallad med salami och avokado

Mitt första recept jag tänkte dela med mig av är en variant på en sallad som jag njutit av många gånger. En sallad som är både varm och kall, både krämig och krispig, saftigt söt, salt, syrlig, lite stark och fantastiskt smakrik.
 
 
Detta behöver du för 1 portion:

1 st vitlöksklyfta
1 st rödlök
4 st körsbärstomater
ca 1 dl fullkornspasta (färdigkokt)
ca 2 msk olivolja (att steka i)
2 nypor flingsalt
2 nypor chiliflingor
1 stor nypa ruccolasallad
ca 10 skivor vildsvinssalami
50 g fetaost
1 st avokado

Skiva vitlöken fint. Dela och skiva rödlöken fint. Värm upp olivoljan i stekpannan, tillsätt flingsaltet, chiliflingorna och vitlöken. Låt steka på medelstark värme tills vitlöken fått en härlig gyllene färg. Tillsätt rödlöken. Medan rödlöken steks en stund lägger du upp ruccolasallad på en tallrik, helt efter egen smak. När rödlöken börjar mjukna och bli genomskinlig delar du körsbärstomaterna och lägger i stekpannan. Lägg till sist i den färdigkokade fullkornspastan. Vänd om och låt steka ihop en kort stund. Lägg upp den varma löken och pastan från stekpannan ovanpå ruccolasalladen. Lägg dit vildsvinsalami och tärnad fetaost. Dela till sist en avokado, skär i långa bitar och lägg på din tallrik. Innan du nu avnjuter denna härliga sallad ska du ringla över lite olivolja och den så viktiga Aceto Balsamico.

 
 
#1 - - Ann-Louise Beckman:

Vilken härlig sallad, Verkar jättegod! Jag ska göra den under helgen! Roligt med tips! 😀

Svar: Vad kul! Hoppas att salladen smakade bra!
passionfrmatochlivet.blogg.se