En smakrik lunchmacka
Här är ett recept på en riktigt god och mättande lunchmacka. Det går alldeles utmärkt att förbereda mackan kvällen innan.

Detta behöver du för en smörgås:
2 st skivor valfritt bröd
majonnäs
ruccolasallad
50 g gruyére ost
6 st skivor vildsvinsalami
2 st körsbärstomater
1 st fikon
Så här gör du:
- Bred på majonnäs på båda brödskivorna, lägg sedan undan den ena skivan
- Lägg på ruccolasallad på den ena skivan
- Skär osten i långa stavar och lägg på brödet
- Lägg på salami
- Dela tomaterna och lägg dem ovanpå salamin
- Dela och skär ut fruktköttet på de färska fikonen och fördela mellan tomaterna
- Lägg till sist på den andra brödskivan
Le Gruyère
Gruyére har sitt ursprung i Schweiz och har tillverkats där sedan medeltiden. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag (äpplen och päron) som dröjer sig kvar länge. Gruyére Grottlagrad lagras dom första 3 månader på mejeri sedan lagras osten vidare minst ytterliggare 9 månader i djupa grottor. Grottan har en hälsosam mineralrik luft med en året runt tempratur på 12,5 gr och en luftfuktighet på 94 %
Källor:
Finsmakarens handbok om ost, H.F. Ullman
www.norinost.se
www.norinost.se
Vi har ju haft den stora äran att ett par gånger blivit bjudna på denna väldigt goda, nyttiga lunchmacka med alla dess spännande ingredienser som tillsammans utvecklar en harmonisk smakupplevelse. Tack vare denna lunchmacka känns eftermiddagen helt ok. Vi rekommenderar verkligen denna matiga lunchmacka för kropp och själ!